Tabaklar Mahallesi, Ali Rıza Tekemen Caddesi, No:9, D:5, Kat 2, 14100 Bolu Merkez/BOLU

×
#
ISO 9001:2015

Teklif İsteyin

ISO 9001:2015

ISO 9001 Nedir?

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, uluslararası standart organizasyonu tarafından kurum ve kuruluşların kalite yönetim sistemi için belirlemiş olduğu bir standarttır. ISO 9001 Kalite yönetim sisteminde temel amaç müşteri memnuniyetinin arttırılması ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. ISO 9001 kalite yönetim sisteminde öncelikli hedef kusurlar ve hataların oluşmasını önlemek, uygunsuzlukları ortadan kaldırmak ve süreklilik arz eden bir kontrol mekanizmasının oluşturulmasını sağlamaktır.

Kurumun personel görev dağılımından müşterilerinin memnuniyet derecesine, elde edilen bilgilerin analizinden proseslerin etkili bir şekilde yönetimine, iç ve dış denetimlerden ürün dizaynına, satın almadan nihai satışa kadar birden çok noktada kuruluşun ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi koşullarını belirler.

ISO 9001, doğrudan ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin yönetsel becerilerdeki kalitesi ile ilgilidir. Buradaki ana fikir, etkili bir Kalite Yönetim Sistemi’nin oluşturulması ve uygulanması durumunda müşteri ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek kaliteli ürün ve hizmetlerin sağlanmasıdır.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardı, ISO Kalite Yönetim Sisteminin ne şekilde oluşturulacağını bütünüyle kuruluşlara bırakmıştır. Ancak standardın şartlarını karşılayacak bir kalite yönetim sistemi oluşturulması gerekmektedir.

Standardın uygulanmasında işletme büyüklüğünün ya da işletmenin piyasada bulunma süresinin bir önemi yoktur. Standart büyük ya da küçük talep eden hemen her işletme için uygulanabilir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardı ISO tarafından çıkarılan diğer kalite yönetim sistemleri için de esas teşkil etmektedir.

Bu açıdan bakıldığında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardının en temel niteliklerinden biri de diğer yönetim sistem standartları ile entegrasyona müsait olabilmesidir.

ISO 9001 Sertifikasını Neden Almalıyım?

Siz de rakiplerinizden hizmet kaliteniz ile ayrılmak istiyorsanız ISO 9001 kalite Yönetim sistemi standardı, içerisinde bulunulan sektöre ve firma büyüklüğüne bakılmaksızın her boyutta kuruluş için uygulanabilir bir yönetim sistemidir. Bu sebeple, ticari mal veya hizmet sunumunda devamlı olmak isteyen, müşterilerinin beklentilerine önem veren, iş yapış şeklinde odağında müşterisi olan, hızlı büyümek isteyen, uluslararası ticarete adım atmayı düşünen ve daima gelişen ve büyüyen kuruluşların mutlak surette ISO 9001 Kalite Yönetim sistemini kurmaları gerekmektedir.

ISO 9001:2015 standardı için teklif isteyin (Sol menüden teklif formuna ulaşabilirsiniz.)

Sizin Olanı Koruyun