Tabaklar Mahallesi, Ali Rıza Tekemen Caddesi, No:9, D:5, Kat 2, 14100 Bolu Merkez/BOLU
Teklif İsteyin
HACCP Nedir?
HACCP Gıda Güvenliği Yönetim
HACCP, hijyen yönetimi sistemlerinin uygunluğunu, uygun üretim pratiklerini ve sağlık sorunlarından kaçınmaya yönelik mefhumları Düzenleme (EC) 852/2004 (Besin Hijyeni) ya da diğer seçilmiş referans sistemlerine göre saptamak için, tarafsız ve yetkin bir değerlendirme isteyen kuruluşlar için dizayn edilmiştir. Yemleri ve gıda ile temas eden malzemeleri ticari olarak üretmeyi, işlemeyi, dağıtmayı ve pazara sürmeyi amaçlayan kuruluşlar için de dizayn edilmiştir – özellikle yemek endüstrisi üreticileri, yemek perakendecileri, yiyecek içecek sağlama ve endüstriyel gastronomi ticareti ve onların tedarikçileri yani paketleme materyallerinin üreticileri için dizayn edilmiştir. HACCP kavramı, yasal gereklilikler ile uyumlu, var olan hijyen kavramları temel alınarak oluşturulmuştur. Amacı, fiziksel, kimyasal ya da mikrobiyolojik doğaya sahip, yiyecek kaynaklı ortaya çıkan sağlık sorunlarını tanımlamak, ortaya çıkma olasılıklarını hesaplamak ve bu tehlikelerden yiyecek üretim süresince kaçınmayı sağlayacak önlemleri belli bir şekilde ortaya koymak ya da bu tehlikeleri kabul edilebilir bir minimuma indirgemektir.
Risk ya da tehlike analizi özellikle yeni ürünlerin tanıtımını yaparken ya da teknolojik değişiklikler durumunda, düzenli bir şekilde güncelleştirilmelidir.
Kurumunuz için faydaları:
HACCP belgesi için teklif isteyin (Sol menüden teklif formuna ulaşabilirsiniz.)